Prajitura cu gris si scortisoara

Se bat ouale intregi adaugind laptele, grisul si zaharul. Se amesteca sa nu ramina cocoloase. Se acopera si se lasa sa stea o ora, apoi se toarna intr

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1/2 l lapte
  • 40 gr. gris
  • zahar dupa gust
  • 75 gr. unt
  • 1 virf cutit sare
  • zahar pudra
  • scortisoara

Mod de preparare

Se bat ouale intregi adaugind laptele, grisul si zaharul. Se amesteca sa nu ramina cocoloase. Se acopera si se lasa sa stea o ora, apoi se toarna intr-o tava, in care s-a infierbintat untul, se da la cuptor si cind incepe sa se rumeneasca, se rupe coaja cu furculita (se trage cu furculita de la un capat la celalalt al tavii). Se lasa pina ce grisul este bine colorat

Se pudreaza cu zahar si scortisoara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci