Se spala lamaile si se da coaja pe razatoare. Se amesteca galbenusele cu ulei, coaja de lamiie, 100 g zahar, pina avem o masa cremoasa. Se adauga apoi
Se spala lamaile si se da coaja pe razatoare. Se amesteca galbenusele cu ulei, coaja de lamiie, 100 g zahar, pina avem o masa cremoasa. Se adauga apoi faina, praful de copt, grisul si albusele spuma tare. Se amesteca usor. Se tapeteaza o tava(20x25cm)cu hirtie si se toarna aluatul. Se coace 40 min. Se storc 2 lamii cu mina apoi se taie in 15 felii. Se fierb feliile cu sucul de lamiie, frunzulitele de menta, zaharul ramas, cuisoara si 4 linguri de apa, pina se dizolva zaharul. Se scoate prajitura de la cuptor, se inteapa in multe locuti cu o scobitoare. Se taie in 15 bucati, se toarna sucul si pe fiecare bucata se pune o felie de lamiie.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii