Prajitura cu mere simpla

Prajitura cu mere este o reteta rapida. Ingredientele pentru reteta sunt: mere, faina, oua, apa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mere simpla

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 -8 linguri faina
  • coaja de lamaie
  • 1/2 plic de praf de copt
  • sare
  • 4 linguri ulei
  • 1 esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 2 kg. mere
  • zahar
  • scortisoara
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Prajitura cu mere va fi tot timpul de actualitate datorita gustului si a ingredientelor necesare.

Umplutura de mere:

Pentru o prajitura gustoasa de mere care nu necesita mult zahar, trebuie sa alegeti merele cu grija. Eu de obicei inainte sa le cumpar le miros pentru a vedea daca au un miros dulce. Asa veti sti ca nu va fi nevoie de foarte mult zahar.
Spalati bine merele si curatati-le de coaja, scoateti samburii apoi dati-le prin razatoare. Stoarceti merele rase de zeama in exces. Nu aruncati zeama. Va veti putea folosi de ea mai tarziu. Se adauga merele rase intr-o tigaie de teflon (e bine sa nu se lipeasca, altfel vor avea un gust ars), turnati cele doua linguri de ulei si lasati sa fiarba. Cand acestea au scazut, gustati pentru a verifica cat zahar va avea nevoie pentru a fi indulcite. Zaharul se adauga in functie de preferinta.  Daca compozitia de mere este mai uscata, puteti adauga un pic din sucul de mere stors pentru a nu se lipi. La final, inainte de a fi luata tigaia de pe aragaz, se adauga scortisoara, jumatate de lingurita pentru aroma. Daca va place cu mai multa scortisoara, puteti adauga mai multa in compozitie. Se fierbe inca 5 minute, se ia de pe foc si se lasa la racit.

Aluatul pentru prajitura de mere:
Din ingrediente se face un aluat ca pentru chec, insa mai subtire. Se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat bine pana se fac spuma, se adauga zaharul pe rand. Vei sti ca spuma de albus va fi batuta bine atunci cand intoarceti vasul invers iar compozitia nu va cadea. Aveti grija aici!
Galbenusurile se freaca cu praful de sare si esenta de vanilie si coaja de lamaie, apoi se adauga peste spuma batuta. Amestecati bine pana se incorporeaza galbenusul cu albusul. Faina amestecati-o cu jumatate de plic de praf de copt. Luati mixerul si incepeti sa incorporati faina in spuma rezultata mai devreme. Aluatul nu trebuie sa iasa foarte gros. La final adaugati cele patru linguri de ulei si amestecati cateva minute cu mixerul pentru omogenizare.
Incalziti cuptorul la temperatura medie. Tapetati tava mai intai cu ulei si apoi faina. Bateti bine sa nu ramana foarte multa faina in tava. Eu folosesc tava rotunda cu perete detasabil. Se toarna jumatate din aluat in tava, rotiti tava pentru ca aluatul sa se prinda si de pereti. Dupa ce s-a intins bine aluatul se introduce tava la cuptor pentru 3 minute. Aluatul nu trebuie sa se coaca prea mult, doar un pic intarit. Se scoate tava din cuptor, se adauga compozitia de mere peste aluatul semi-copt, se intinde bine in tava, apoi se adauga si restul aluatului din castron peste mere. Intindeti bine pentru a acoperi merele si se da la cuptor pentru 15-20 minute.


Se serveste calda sau rece cu un pahar de limonada.

 

Alte retete prajituri cu poze recomandate

Reteta tiramisu

Tarta cu mere

Chec cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci