Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu nuci si marmelada sunt necesare urmatoarele ingrediente: nuci, smantana, unt, zahar, galbenusuri, bicarbonat, vanilie, faina, albusuri, marmelada.
Se freaca zaharul (1 pahar) cu untul sau cu untura si patru galbenusuri, se adauga smantana, bicarbonatul si vanilia, se amesteca bine si se framanta cu faina o coca potrivit de moale. Se intinde cu vergeaua o foaie de marimea tavii de copt, se pune in tava si se unge cu marmelada.
Se bat spuma 6 albusuri in care se adauga treptat un pahar de zahar, apoi nucile pisate (se amesteca usor dupa ce au fost puse nucile). Aceasta compozitie se aseaza peste stratul de marmelada, se netezeste uniform si se coace la foc potrivit la inceput si spre sfarsit mai tare.
Cand este gata, se taie in bucati patrate sau dreptunghiulare.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu crema de portocale
Prajitura cu mere
Prajitura galbena
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii