Pentru blat, se freaca spuma 6 galbenusuri cu zahar, albusurile se bat spuma.Se adauga faina amestecata cu pudra de cacao si cu praful de copt. Compoz
Pentru blat, se freaca spuma 6 galbenusuri cu zahar, albusurile se bat spuma.Se adauga faina amestecata cu pudra de cacao si cu praful de copt.
Compozitia se aseaza intr-o tava (35 x 25) tapetata cu hartie de copt, se introduce in cuptorul incalzit dinainte, fara a-l deschide 20 de minute. Dupa ce se face proba cu andreaua, se mai lasa 10 minute.
Se scoate blatul, se unge cu umplutura dupa care urmeaza crema.
Umplutura: 250 g nuci macinate se amesteca cu 150 g zahar pudra.
Crema: 4 oua se amesteca cu 6 linguri zahar pudra, o lingura de cacao si 2 linguri de faina. Crema se prepara pe un vas cu apa clocotita, se amesteca continuu pana se ingroasa, se raceste. Se amesteca usor cu 200 g margariana Rama si se niveleaza pe stratul de nuci macinate. Suprafata se presara cu ciocolata rasa.
Alte prajituri recomandate
Prajitura cu capsuni
Prajitura cu caise
Tarta cu visine

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii