Numai buna pentru zilele fierbinti de vara cand dorim ceva dulce si nu dorim sa aprindem cuptorul...
mod de preparare
Incepem cu siropul pentru a avea timp sa se raceasca: caramelizam 3 linguri zahar tos, adaugam apa si lasam pe foc pana zaharul caramelizat este complet dizolvat. Adaugam 1-2 linguri rom si lasam siropul sa se raceasca complet. Pentru crema: mixam piureul de castane cu zaharul brut pana se dizolva zaharul. Adaugam branza mascarpone si romul si mixam cateva secunde, pana la incorporare. Frisca o mixam cu zaharul pudra pana ajunge la consistenta dorita. Cu o spatula, amestecam crema din piure de castane cu frisca mixata. Pregatim o tava in care vom asambla prajitura in felul urmator: punem un rand de piscoturi trecute pentru o secunda prin siropul racit. Asezam doua randuri de piscoturi, peste piscoturi punem un strat de crema, un alt rand de piscoturi inmuiate in sirop, alt strat de crema si un ultim strat de piscoturi inmuiate in sirop. Deasupra ornam cu frisca indulcita dupa gust si eventual pudrata cu cacao. Dam prajitura la frigider pentru minim 2-3 ore, apoi portionam si servim. Sa va fie de folos!! folositi rom- bautura alcoolica, in loc de esenta
Incearca si Nugat
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi si piure de castane" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe