Prajitura patru anotimpuri

Prajitura Patru anotimpuri este o reteta de prajitura delicioasa cu fructe, usor de preparat, foarte aspectuoasa, potrivita pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura patru anotimpuri

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • esenta un
  • plic praf de copt.
  • Decor si Oranre:
  • 4 pliculete jeleu 2 rosii+2 transparente
  • un compot mare de struguri negri
  • 4 fructe coapte de kiwi
  • o portocala mare
  • un mar
  • o banana
  • esenta vanilie
  • cateva linguri de frisca

Mod de preparare

Se bat bine albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul, galbenusurile zdrobite, lingurile de ulei, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt. Se tapeteaza o forma cu hartie, se toarna aluatul si se da la copt in cuptorul preincalzit cca 20 de minute.

Se scoate blatul de pe hartie, se lasa sa se racoreasca si se aseaza pe un platou dreptunghiular (eu l-am asezat pe o tava ).

Se curata fructele si se feliaza in felii foarte subtiri(se lasa la urma marul si banana,sa nu oxideze), se scurge zeama de compot iar boabele de struguri se scurg bine intr-o sita. Se prepara doua pliculete de jeleu(cel rosu) cu zeama de compot, dand intr-un clocot pe aragaz, apoi se lasa cateva minute sa se racoreasca putin si se toarna deasupra blatului, pe toata suprafata.

Se imparte blatul in 4 suprafete egale(eu am folosit o rama reglabila special pentru obtinerea a 4 bucati egale) si se decoreaza fiecare in parte cu cate un sortiment de fructe feliate, exceptie facand cel cu mar unde se completeaza cu banana.

Se prepera si jeleul transprent, dand intr-un clocot450 ml apa cu 5-6 linguri de zahar si esenta de vanilie,toate ametecate continuu pana se leaga putin. Se toarna jelueul fierbinte pe toata suprafata prajiturii, peste fructe. Se lasa cateva minute la rece apoi se decoreaza daca mai dorim cu frisca sau se consuma simpla, taiata in bucati potrivite.


Pofta buna! Reteta Prajitura patru anotimpuri a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Salata de vinete cu ardei copt
Bucataras.RO

Salata de vinete cu ardei copt

Eu am facut cu vinete si ardei de la congelator. Foarte bun a iesit!

Salata de vinete cu ardei copt
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola