Prajituri

Reteta Prajitura pufoasa cu fructe (afine)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura Rasturnata cu Portocale Caramelizate (Reteta Video)"
 
>
Prajitura pufoasa cu fructe este foarte simplu de pregatit. Este perfecta in zilele de vara, fructele acrisoare pot fi folosite cu succes.

ingrediente

   4 oua mari la temperatura camerei
   270 gr zahar
   180 gr unt nesarat
   topit
   115 ml ulei de masline extravirgin
   150 ml lapte
   vanilie sau esenta de vanilie
   400 gr faina
   1 1/2 lingurite praf de copt
   putina sare
   coaja rasa de la doua lamai
   coaja rasa de la doua portocale (eu am folosit doar coaja de lamai
   n-aveam portocale)
   600 gr coacaze negre/ afine/ struguri mici/fructe acrisoare

mod de preparare

Reteta e din cartea "Cu Jamie in Italia" unde se regaseste sub denumirea de "Tarta Nadei" si in prepararea ei sunt folositi niste struguri negri mici si dulci (fragola) care cica se gasesc prin Toscana, dar spune ca pot fi folosite si afine.




Eu, cum n-am struguri din aceea si nici nu e sezonul afinelor am folosit ce aveam prin gradina, adica coacaze negre . Prajitura e divina, un blat pufos, usor umed, ce se topeste in gura si se imbina fantastic cu fructele acrisoare.




Preincalziti cuptorul la 175 grade. Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt o tava de prajitura.
Bateti ouale si zaharul timp de 3 minute, pana se albesc si se ingroasa, apoi adaugati untul topit, uleiul de masline, laptele si vanilia.




Amestecati bine, apoi adaugati faina cernuta cu praful de copt si sarea.




Adaugati coaja de lamaie si portocala si amestecati cu o lingura de lemn pana la omogenizare.




Puneti aluatul deoparte 10 minute pentru ca faina sa absoarba lichidul.

Adaugati cam un sfert din cantitatea de coacaze/afine/struguri, puneti aluatul in forma si neteziti suprafata cu o spatula.




Puneti forma in cuptorul incins si coaceti-o 15 minute, apoi scoateti-o si presarati restul de fructe pe care le impingeti usor in aluat, apoi dati prajitura la cuptor inca 30-40 minute, pana se rumeneste deasupra.




Lasati prajitura sa se raceasca in forma 10 minute, apoi rasturnati-o. Cand e rece se taie felii. Daca fructele sunt mai acrisoare presarati deasupra zahar pudra.




Reteta de prajitura pufoasa cu fructe a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.


Serviti prajitura pufoasa cu fructe dupa ce s-a racit.

Incearca si Prajitura Rudy cu urda si visine
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu fructe (afine)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.