Prajituri

Reteta Prajitura sandwich cu crema de branza si caise

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 25m 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu nectarine (reteta video)"
 
• separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana obtineti o bezea tare, folosind telul de la

ingrediente

10 portii

Blat:
   oua - 3 buc
   zahar - 90 g
   faina - 45 g
   cacao - 10 g
   praf de copt - ½ lingurita
   un praf de sare
Crema:
   ricotta - 350 g
   frisca lichida - 100 ml
   Zahar pudra - 50 g
   gelatina granulata - 1 pliculet
   coaja rasa de portocala - 1 lingurita
   esenta de migdale - 1 lingurita
   caise - 300 g

mod de preparare

• separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana obtineti o bezea tare, folosind telul de la Breville Hand blender
• mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul
• adaugati albusurile peste galbenusuri si omogenizati usor, cu spatula, de jos in sus
• amestecati faina cu cacao si praful de copt si cerneti deasupra compozitia de mai sus
• amestecati la fel cu spatula, de jos in sus
• tapetati o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si turnati compozitia, nivelati usor si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 25 de minute (faceti testul cu scobitoarea cand este gata) – dimensiune tava 25 x 30 cm
• scoateti blatul si lasati-l sa se raceasca
• puneti gelatina intr-un bol cu 100 ml apa rece si lasati-o la hidratat
• scoateti samburii caiselor si taiati-le in cubulete
• cu telul Breville Hand blender, mixati ricotta cu zaharul pudra, adaugati coaja de portocala si esenta de migdale
• adaugati frisca batuta si caisele in crema si omogenizati usor, cu o spatula
• topiti gelatina la bain-marie, apoi adaugati-o in crema
• lasati crema la frigider pentru 15- 20 de minute
• taiati blatul dreptunghiular pe jumatate
• tapetati cu folie de plastic o forma dreptunghiulara (sa aiba marimea unei jumatati de blat) si puneti la baza o jumatate de blat
• puneti crema de branza si caise, asezati deasupra celalalt blat de cacao si inveliti cu folie de plastic
• lasati prajitura la frigider cateva ore sau cel mai bine peste noapte, inainte sa o taiati
• pudrati cu zahar inainte de servire

Savurati!
Incearca si Prajitura cu ciocolata si crema de vanilie
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura sandwich cu crema de branza si caise" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.