Prajitura trandafir

Se lasa fructele sa se scurga. Sucul obtinut se pune la fiert cu 2 linguri de zahar. Se adauga amidonul si se lasa sa se lege siropul. Se pun visinele

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Un borcan compot de visine de 750 ml
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 30 g amidon
  • 150 g brinza de vaci
  • 6linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 300 g faina
  • coaja rasa de lamaie
  • un plic praf de copt
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita smantana

Mod de preparare

Se lasa fructele sa se scurga. Sucul obtinut se pune la fiert cu 2 linguri de zahar. Se adauga amidonul si se lasa sa se lege siropul. Se pun visinele si se lasa sa se raceasca amestecul. Brinza de vaci se amesteca cu zaharul ramas, laptele, uleiul, sarea si coaja de lamaie. Se pune faina si praful de copt. Se intinde o foaie de vreo 30x50 cm care se unge cu siropul de visine. Se ruleaza si se taie 12 buc de 4 cm latime. Se pun melcii in forma de tort unsa cu grasime. Se amesteca galbenusele cu smintina si se unge prajitura. Se pune la copt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci