Foile: Se freaca margarina cu zaharul si galbenusurile, se adauga vanilia, sarea apoi laptele in care s-a dizolvat amoniacul si faina. Aluatul obtinut
Foile: Se freaca margarina cu zaharul si galbenusurile, se adauga vanilia, sarea apoi laptele in care s-a dizolvat amoniacul si faina. Aluatul obtinut se imparte in 3 parti din care se face 3 foi care se coc pe dosul tavii. Tava se presara cu faina.
Crema 1: Una din foile coapte se faramiteaza, peste ea se toarne o ceasca de lapte, esenta de rom, zeama de la lamaie si visinata. Se amesteca bine si apoi se adauga cacaua, dulceata de visine si visinele din visinata.
Crema 2: Se freaca spuma untul cu zaharul pudra. Din aceasta compozitie se ia cate 2-3 lingurite si se amesteca in crema 1 pana se incorporeaza.
Glazura: Se bate spuma albusurile cu zahrul tos. Bezeaua obtinuta se intinde peste una din foile ramase si se introduce la cuptor pt. 15 minute (cu focul mare). Pe foaia ramasa se intinde uniform crema, apoi se pune foaia cu bezea. Deasupra se rade ciocolata sau se cerne cacaua.
Se tine la rece pana a doua zi, cand se taie

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii