Prajituri

Reteta Prajitura Zoe

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h 
Margareta postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Foile: Se freaca margarina cu zaharul si galbenusurile, se adauga vanilia, sarea apoi laptele in care s-a dizolvat amoniacul si faina. Aluatul obtinut

ingrediente

   pt. foi: 150 gr. unt sau margarina
   500 gr. faina
   4 galbenusuri
   200 g. zahar tos
   1 lingurita amoniac
   pt. prajituri
   4 linguri lapte
   vanilie
   sare
   pt. 1 crema: 1 ceasca lapte
   2 lingurite esenta de rom
   4 linguri de dulceata de visine
   2 linguri cacao
   zeama de la o lamaie
   1/2 cescuta visinata sau coniac
   visine din visinata (taiate feliute)
   pt. crema 2: 200 g. unt
   150 g zahar pudra
   pt. glazura: 4 albusuri
   150 g. zahar tos
   100 g. ciocolata sau 50 g. cacao

mod de preparare

Foile: Se freaca margarina cu zaharul si galbenusurile, se adauga vanilia, sarea apoi laptele in care s-a dizolvat amoniacul si faina. Aluatul obtinut se imparte in 3 parti din care se face 3 foi care se coc pe dosul tavii. Tava se presara cu faina.

Crema 1: Una din foile coapte se faramiteaza, peste ea se toarne o ceasca de lapte, esenta de rom, zeama de la lamaie si visinata. Se amesteca bine si apoi se adauga cacaua, dulceata de visine si visinele din visinata.

Crema 2: Se freaca spuma untul cu zaharul pudra. Din aceasta compozitie se ia cate 2-3 lingurite si se amesteca in crema 1 pana se incorporeaza.

Glazura: Se bate spuma albusurile cu zahrul tos. Bezeaua obtinuta se intinde peste una din foile ramase si se introduce la cuptor pt. 15 minute (cu focul mare). Pe foaia ramasa se intinde uniform crema, apoi se pune foaia cu bezea. Deasupra se rade ciocolata sau se cerne cacaua.
Se tine la rece pana a doua zi, cand se taie
Incearca si Melci cu cacao
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Zoe" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.