Rulada cu prune si crema de branza este o reteta simpla pentru desert. Pentru ca sa faceti reteta cu prune si crema de branza trebuie sa aveti branza, faina, prune, oua, zahar
Blat:
Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si faina. Se amesteca usor de jos in sus. Se pune hartie de copt intr-o tava si se intinde compozitia. Se coace aproximativ 10-15 minute, in cuptorul incalzit inainte.
Blatul se scoate cu tot cu hartia pe un servet umezit si presarat cu zahar tos. Se ruleaza cu totul si se lasa asa pana in momentul umplerii.
Crema de prune:
Prunele spalate si fara samburi se pun la fiert in 1/2 cana cu apa impreuna cu zaharul.Se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie.Se opreste focul si se adauga gelatina inmuiata in apa, scortisoara si cardamomul. Se lasa la racit.
Crema de branza:
Se mixeaza bine smantana cu crema de branza si zaharul farin. Se adauga gelatina inmuiata in apa si esenta.
Se desface rulada si se umple mai intai cu jeleul de prune apoi cu crema de branza. Se ruleaza usor, desfacand hartia. Se da la rece pentru 2-3 ore.
Se pudreaza cu zahr. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantana O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea...
Zama de fasole verde cu afumatura proaspataPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii