Prajituri

Reteta Savarina

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
MIRELA postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga pesmetul, treptat, amestecand tot timpul. Se adauga apoi albusurile batu

ingrediente

   Ingrediente: 4 oua
   5 linguri de zahar
   5 linguri de pesmet alb
   unt pentru uns forma
   Pentru sirop: 250 ml apa
   125 g zahar
   vanilie
   coaja rasa de lamaie
   Pentru garnitura: 500 g frisca
   gem (de caise
   de zmeura sau de visine)

mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga pesmetul, treptat, amestecand tot timpul. Se adauga apoi albusurile batute spuma, amestecand usor. Se asaza compozitia in forme speciale de savarina, unse si tapetate cu faina. Se introduc la cuptor si se coc 25-30 min. Separat se prepara siropul, cu care se stropesc savarinele, de cateva ori pana cand sunt bine imbibate. Se garnisesc, pe deasupra, cu un strat subtire de gem si cu multa frisca
Incearca si Prajitura cu prune caramelizate
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.