Prajituri

Reteta Savarina din pesmet

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Savarina din pesmet se serveste cu frisca si ornata cu fructe zaharisite. Este un desert delicios.

ingrediente

   8 oua
   8 linguri de zahar
   6 linguri de pesmet
   2 linguri de faina
sirop.:
   770 g zahar si
   2 pahare de apa.

mod de preparare

Pentru savarina din pesmet se desfac albusurile de galbenusuri, care se bat separat cu zahar pudra pana se inalbeste si se ingroasa compozitia, apoi se amesteca cu faina si pesmet. Dupa aceea, punem albusurile batute spuma, ungem tava cu unt si tapetam cu faina, punem compozitia si o dam la copt, la foc potrivit.
In timpul cand se coace, facem un sirop in 770 g zahar si 2 pahare de apa, se leaga putin si se aromeaza (cu arome), dupa care se pune fierbinte peste savarina coapta. Se mai stropeste cu cinci - sase lingurite de rom, apoi o imbracam cu gem de caise sau dulceata de trandafiri.


Savarina din pesmet se serveste cu frisca si ornata cu fructe zaharisite. Este un desert delicios.

Incearca si Prajitura Clopotel
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina din pesmet" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.