Strudelul cu cirese este un desert foarte apreciat, de obicei consumandu-se imediat. Este foarte bun, crocant in exterior si moale si aromat in interior.
Intr-un bol amestecam bine drojdia cu zaharul apoi adaugam laptele, oul, esenta, sarea, 50g unt topit si faina. Framantam bine aluatul si il lasam la dospit intr-un loc cald, fara curenti de aer rece. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il punem pe masa de lucru si il intindem intr-o foaie pe care o vom unge cu restul de unt topit.
Rulam apoi foaia, o punem in folie alimentara si o dam la frigider pana pregatim umplutura cu cirese.
Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii. Punem pe foc un vas cu o cana apa si o cana zahar si lasam sa fiarba pana se face un sirop mai gros. Adaugam ciresele si lasam sa mai dea doua trei clocote. Lasam ciresele sa se raceasca in sirop, dupa care le scurgem bine si le amestecam cu grisul. Acesta va absorbi excesul de zeama. Scoatem aluatul de la frigider si il framantam bine. Putem intinde apoi o foaie mai mare sau doua mai mici pe care le umplem cu cirese si le rulam.
Le putem unge cu ou si presara cu zahar tos vanilat. Punem ruladele intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi le dam la cuptor pentru 30-35 minute.
Strudelul cu cirese poate fi consumat atat cald cat si rece (daca mai ramane) alaturi de inghetata de vanilie.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautCand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii...
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zaharPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii