Reteta de mini-strudele cu capsuni este perfecta in perioada primaverii, aromata, usor de preparat, se poate servi ca desert sau ca si gustare la ceai.
Se dezgheata aluatul pentru strudel, se intinde si se fac forme rotunde de raza 7-8 cm. Se pun intr-o tava tapetata cu unsoare si se introduce in cuptorul preincalzit si se lasa sa se coaca cam 5 minute la temperatura de 175 de grade Celsius.
Capsunile curatate, spalate impreuna cu zaharul se zdrobesc. Gelatina se dizolva in vinul firebinte (daca este nevoie se mai adauga putina apa) si se adauga la capsunile zdrobite. Frisca se bate bine pana devine tare si se adauga incet la compozitia cu capsuni inainte ca aceasta sa se ingroase. Crema se intinde intre formele rotunde. Un strudel consta in 5-6 forme rotunde.
Mini strudele cu capsuni pot fi servite cu putina crema dupa care se decoreaza cu feliile de capsuni si frunzele de menta.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPentru mamica mea iubita, un tort racoritor, de vara.
Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaiePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii