Tarta cu dovleac este un desert pe care merita sa-l pregatiti toamna. Impreuna cu aromele de rom, stafide si nuci, aceasta reteta de tarta cu umplutura de dovleac este un desert perfect in zilele racoroase de toamna.
Blatul se face dintr-o crema din unt, zahar si sare, se adauga galbenusurile si faina. Se amesteca toate cu varfurile de la degete. Cand aluatul s-a uniformizat si seamana cu niste firimituri mai mari, se adauga laptele. Se framanta usor, nu foarte mult - aluatul trebuie sa fie pufos si mic, cu cat il framanti mai mult, cu atat devine mai elastic, scade in cuptor si ajunge sa fie greu de mestecat. (un truc furat de la Jamie Oliver ). Se pune aluatul in folie alimentara si se da la rece pana se pregateste umplutura.
Dovleacul ras mic, se pune la calit in unt, impreuna cu zahar, scortisoara, zahar vanilat. Se lasa pe foc pana se inmoaie putin. La sfarsit se adauga pesmet, esenta, stafide si nuci sau migdale. Se lasa sa se raceasca.
Se bat spuma albusurile si se incorporeaza usor in compozitia de dovleac. Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. Se imbraca si peretii formei. Se introduce tava in cuptorul deja incins la 170 de grade, pentru 3-4 minute. Se pune apoi umplutura iar deasupra se repartizeaza fulgi de migdale. Se da din nou la cuptor pentru 10-15 min.
Sursa acestei retete de tarta cu dovleac este blogul culinar: truedelights
Tarta cu dovleac poate fi servita calda sau rece, ca atare sau cu frisca. E delicioasa oricum!
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaLimoncello de casa ce poate fi consumat atat ca aperitiv cat si digestiv
Reteta Limoncello - lichior de lamaiPentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...
Macrou cu sos de rosii la cuptorO prăjitură simplă dar foarte gustoasă. Iniţial am zis că fac doar un pandişpan pufos cu vişine, mai ales că am...
Pandispan cu fructe si crema fina de branzaReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii