Prajituri

Reteta Tarta rustica cu gem de piersici

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 50m 
Carmen-Ana postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tarta cu Spanac si Urda (Reteta Video)"
 
>
Tarta rustica cu gem de piersici este o prajitura delicioasa cu gem, perfecta in sezonul rece. Tarta cu gem este simplu de facut si frageda.

ingrediente

aluat:
   200 g faina
   150 g unt rece
   o lingura zahar
   un ou
   un praf de sare
    
umplutura:
   1 borcan gem de piersici
   2 buc nectarine
   o lingurita scortisoara pudra
   doua linguri nuca de cocos
   o lingura pesmet alb

mod de preparare

Intr-un vas amestecam faina, zaharul si praful de sare ,adaugam untul taiat cubulete si oul, apoi framantam cu mana sau la robot pana rezulta un aluat nisipos.
Strangem usor aluatul cu ambele maini si ii dam forma rotunda, apoi il impachetam in folie si il tinem la rece minim 30 de minute.




In acest timp scoatem samburii nectarinelor pe care le taiem felii subtiri, apoi le pudram cu scortisoara.
Dupa ce aluatul s-a racit si intarit il intindem cu sucitorul pe blatul de lucru presarat cu putina faina.
Ii dam o forma rotunda ,apoi pe centrul foii intindem gemul de piersici, lasand o bordura de aluat neuns de 3-4 cm.
Peste gem intindem feliile de nectarine, presaram pesmetul alb si nuca de cocos ,apoi incepem sa ridicam marginile foii de aluat din loc in loc, fara a avea grija sa iasa chiar uniform.
Asezam tarta intr-o tava in care am pus o foaie de copt.
Coacem timp de 30 de minute, in cuptorul preincalzit.




Ma intereseaza functiile JAM si BAKE ale noului MultiCooker Philips !


Dupa racire, tarta rustica cu gem de piersici se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.


Incearca si Prajitura cu crema de cafea
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu gem de piersici" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.