Prajituri

Tiramisu din piscoturi Savoiardi Balocco

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
MARCU MIHAELA  ELENA 6969 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Intr-un castron se freaca galbenusurile de ou cu zaharul pana la obtinerea unei compozitii spumoase, amestecand cu grija se adauga crema mascarpone, f

ingrediente

   Piscoturi Savoiardi Balocco
   225 g mascarpone (italian sau romanesc special pentru tiramisu)
   225 g frisca Hulala
   5 galbenusuri
   1 albus ou batut spuma
   150 g zahar
   1 paharel lichior sau rom dupa gust
   1 plic zahar vanilat
   1 esenta rom
   cacao ptr. pudrare
   ness pentru inmuiat piscoturile
   ex:o ceasca de apa rece - o ligurita de ness

mod de preparare

Intr-un castron se freaca galbenusurile de ou cu zaharul pana la obtinerea unei compozitii spumoase, amestecand cu grija se adauga crema mascarpone, frisca batuta spuma, albusul deasemenea spuma si in fine lichiorul , esenta de rom si zaharul vanilat. Se amesteca pana la omogenizare. Intr-o tava se aseaza un strat crema de mai sus, un strat piscoturi insiropati pe ambele parti, un alt strat de crema , un alt strat piscoturi si se incheie cu un strat de crema dispusa uniform cu ajutorul unei spatule. Deasupra se pudreaza cu un strat de cacao data prin sita.
Se tine la frigider cel putin 3 ore inainte de servire. Tiramisu e si mai gustos daca este preparat cu o zi inainte de servire.
Incearca si Prajitura delicioasa cu morcov
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu din piscoturi "Savoiardi Balocco"" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite