Preparate cu miere

Bulgarasi

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
Ligiea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se amesteca bine ingredientele si formeaza un bulgare din care se rup bucatele inegale, un pic mai mari decat alunele. Pe fiecare bucatica se introduc

ingrediente

   150 gr. margarina
   2 linguri miere de albine
   5 linguri zahar tos
   250 gr. faina alba
   un praf de sare
   o lingura suc natural de portocale (lamiie)
   80 gr. alune nesarate
   pisate
   o lingurita (rasa) cu bicarbonat de amoniu

mod de preparare

Se amesteca bine ingredientele si formeaza un bulgare din care se rup bucatele inegale, un pic mai mari decat alunele. Pe fiecare bucatica se introduce cu jumatatea exterioara palmei (bucatica se tine intre 3 degete, fara sa se stringa) intr-o cescuta cu apa rece, apoi in alta cu zahar pudra si apoi se preseaza putin in alta cu alune macinate. Se incinge cuptorul inainte de a introduce tava la copt, se da la moderat si se lasa aproximativ 10 minute. Pentru un aspect si un gust deosebit, fiecare fursec va fi acoperit, inainte de a fi pus la copt, cu citiva stropi de apa si zahar pudra, un virf de cutit si alune pisate, dupa preferinta. Pentru ca aceste fursecuri sa nu mai fie de post, se adauga: 2 linguri faina alba, un ou si un galbenus. Se trece fiecare fursec (doar partea de sus) prin albusul de ou batut spuma cu zaharul (cele 5 linguri), apoi prin alune tocate.
Incearca si Casuta din turta dulce
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgarasi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate cu miere
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite