Mierea se topeste la foc mic si se lasa sa se raceasca un pic. Galbenusurile se freaca cu zaharul pe baie de apa, dupa care se adauga mierea, uleiul,
Mierea se topeste la foc mic si se lasa sa se raceasca un pic. Galbenusurile se freaca cu zaharul pe baie de apa, dupa care se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul, mirodeniile, albusurile batute spuma cu o lingura de zahar, faina si la urma nucile taiate. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hirtie unsa bine, iar deasupra se aseaza rahatul taiat si dat prin faina, presindu-l putin sa intre in turta. Se coace la foc domol, 35-40 minute.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii