Preparate cu miere

Turta dulce umpluta cu nuci

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se dizolva mierea, impreuna cu untul, la bain-marie. Se adauga jumatate din cantitatea de nuci pisate, ouale, anasonul si se amesteca pina se face o s

ingrediente

   250 gr. miere
   250 gr. faina
   280 gr. nuci
   200 gr. unt
   4 oua mai mici
   200 gr. gem de caise
   2 linguri de rom
   1/2 lingurita anason
   1 praf de copt
   glazura de rom

mod de preparare

Se dizolva mierea, impreuna cu untul, la bain-marie. Se adauga jumatate din cantitatea de nuci pisate, ouale, anasonul si se amesteca pina se face o spuma. Se adauga faina, amestecata cu praful de copt, se framinta aluatul, din care jumatate se foloseste pentru a tapeta o forma captusita cu hirtie. Restul de nuci se piseaza, se prajesc, se amesteca cu gemul si cu romul, formind umplutura care se asterne pe blatul din forma. Restul de aluat se intinde peste umplutura si se da imediat la cuptor, unde se coace la foc potrivit. Se scoate din tava si dupa ce s-a racit, se aplica o glazura de rom. Se taie in felii inguste sau in triunghiuri.
Incearca si Mic dejun de post, made by Carmen Bruma
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce umpluta cu nuci" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate cu miere

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite