Sufleuri

Reteta Banane cu rom

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Topim untul intr-o tigaie mare, presaram zaharul si le prajim pana obtinem un caramel maroniu deschis. Apoi tragem de pe foc tigaia, asteptam cateva m

ingrediente

   4 banane verzi
   putin mai tari
   50 g stafide
   1 lamaie
   20 g unt sau margarina
   100 g zahar tos
   1/2 dl rom (nu se va folosi esenta)

mod de preparare

Topim untul intr-o tigaie mare, presaram zaharul si le prajim pana obtinem un caramel maroniu deschis. Apoi tragem de pe foc tigaia, asteptam cateva minute si adaugam cu grija 1 dl de apa. Apoi punem din nou pe foc pana caramelul se topeste complet. Adaugam lamaia spalata bine, curatata de samburi si taiata in rondele nu prea subtiri, apoi o fierbem cateva minute pe ambele parti. Scoatem rondelele de lamaie din tigaie si punem in locul lor bananele curatate si taiate oblic. Le fierbem cateva minute pe ambele parti, apoi punem stafidele spalate si uscate si rondelele de lamaie. Le fierbem pe foc iute pana se evapora toata zeama din tigaie.
Alte retete dulciuri recomandate





Prajitura cu visine


Negresa prajitura


Prajitura cu crema
Incearca si Sufleu din dulceata de fructe
Daca ti-a placut reteta noastra "Banane cu rom" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sufleuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.