Sos de capsuni cu galusti de albus

Se bat albusurile spuma intr-un castron si se toarna in ploaie zaharul tos pana ce se intaresc. Se pune pe foc o oala cu apa si, cand clocoteste, se f

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane): 500 g capsuni
  • 5 albusuri
  • 150 g zahar tos
  • 150 g zahar cristal
  • zeama de la o lamaie
  • un fir de menta

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma intr-un castron si se toarna in ploaie zaharul tos pana ce se intaresc. Se pune pe foc o oala cu apa si, cand clocoteste, se fac - cu doua linguri - galusti de albus si se lasa sa fiarba patru minute, intorcandu-le la jumatatea timpului de fiert. Se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Se baga capsunile sub un jet de apa rece, se scurg, se indepartaeaza coditele si se mixeaza fructele cu zeama de lamaie si zaharul cristal. Se varsa sosul de capsuni intr-un castron si se pune la rece. Inainte de a-l servi, se aseaza peste sos galustile de albus si se garniseste cu frunzulite de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci