Se rupe ciocolata si se topeste intr-un castron asezat deasupra unei cratite cu apa care fierbe mocnit. Nu se supraincalzeste. Se raceste putin, fara
mod de preparare
Se rupe ciocolata si se topeste intr-un castron asezat deasupra unei cratite cu apa care fierbe mocnit. Nu se supraincalzeste. Se raceste putin, fara ca amestecul sa se intareasca.
Se pune gelatina si 4 linguri de apa fierbinte intr-un castron asezat deasupra unei cratite cu apa fierbinte si se amesteca din cind in cind, pina s-a dizolvat. Se lasa sa se raceasca, fara a se intari insa. Daca se intareste, totusi, se incalzeste usor, pina se retopeste.
Se tapeteaza cu hirtie pergament o forma de sufleu (pentru a adera mai bine de marginile acesteia, se lipeste cu scotch) cu capacitate de 1,1 litri si se unge usor.
Se bat foarte bine albusurile. Se bat frisca cu galbenusurile pina ce amestecul incepe sa-si pastreze forma.
Se incorporeaza ciocolata si cuisoarele in frisca, apoi albusurile; dupa aceea, gelatina. Se toarna cu lingura in forma si se netezeste suprafata. Se lasa in frigider cel putin 4 ore.
Se indeparteaza scotchul de pe hirtie. Pentru ca sufleul sa aiba marginea cit mai frumoasa, se tine un cutit pe marginea formei si se apasa in sens contrar acesteia, in timp ce se desprinde cu grija de pe hirtie.
Pentru ornat: se pune frisca intr-un cornet prevazut cu un sprit in forma de stea si se traseaza o bordura spiralata. Apoi se cerne cacao si, din loc in loc, se pun figurine din ciocolata.
Incearca si Sufleu de mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciocolata aromat" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sufleuri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe