Sufleu de piine

Se taie felii o franzeluta mica si se pune peste ea zahar pudra, scortisoara, unt proaspat si peste toate se toarna lapte fierbinte, cit primeste piin

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 franzeluta mica
  • 1 lingura zahar pudra
  • scortisoara
  • 50g unt
  • lapte
  • 3 oua
  • migdale sau nuci
  • stafide
  • 2 linguri pesmet
  • 25g unt

Mod de preparare

Se taie felii o franzeluta mica si se pune peste ea zahar pudra, scortisoara, unt proaspat si peste toate se toarna lapte fierbinte, cit primeste piinea, ca sa nu se moaie prea mult. Cind s-a racit, se sfarima cu lingura si se trece prin masina. Se adauga o mina de migdale sau nuci pisate, o mina de stafide, galbenusurile si albusurile batute spuma. Se pune totul intr-o forma unsa cu unt, presarata cu pesmet si se da ½ ora la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci