Sufleu de portocale

Sufleu de portocale este foarte simplu de preparat. Contine oua, nuci macinate, portocale, zahar, unt si rom.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 portocale
  • 200 gr zahar
  • 200 gr nuci macinate
  • 4 oua
  • 30 gr unt
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Se separa ouale si se freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de portocala rasa. Se adauga nucile tocate, 1 lingura de rom sau zeama de lamaie, albusurile battue spuma si portocala curatate de pielite si taiata cuburi. Se amesteca compozitia si se toarna intr-o forma unsa cu unt si presarata cu zahar tos. Se introduce in cuptor si se lasa la copt 20 de minute.


Se serveste imediat.
Alte retete de dulciuri:
Cornulete cu rahat
Dulciuri de post
Prajitura cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc