Sufleuri

Sufleu japonez

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se freaca untul cu zaharul ca o crema si cu galbenusurile adaugate, unul cite unul. Se adauga apoi ciocolata sau cacao, faina, iar dupa ce se amesteca

ingrediente

   200 gr unt
   100 gr ciocolata sau cacao
   200 gr zahar pudra
   1 lingura faina
   4 oua
   unt si faina pentru forma Sos de vanilie: 2 pahare lapte
   3 galbenusuri
   100g zahar
   1 lingura faina
   1/2 baton vanilie

mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul ca o crema si cu galbenusurile adaugate, unul cite unul. Se adauga apoi ciocolata sau cacao, faina, iar dupa ce se amesteca, si albusurile batute spuma. Compozitia se toarna intr-o forma speciala cu capac, ermetic inchisa(forma se unge cu unt si se presara cu faina). Aceasta forma se introduce intr-un vas cu apa clocotita si se lasa pe foc la fiert 30 minute. Sosul se face astfel: se pune la fiert laptele cu vanilia; cind incepe sa fiarba se acopera si se ia de pe foc. Se freaca ouale cu zaharul si faina si se toarna laptele treptat, amestecind mereu. Fara sa se inceteze amestecarea, se pune din nou la foc pina incepe sa se ingroase sosul si sa dea un clocot. Se da la o parte si se amesteca pina ce se raceste Sufleul se serveste fie simplu sau cu sos de vanilie.
Incearca si Sufleu de branza numai cu albus
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu japonez" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sufleuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite