Se freaca untul cu zaharul ca o crema si cu galbenusurile adaugate, unul cite unul. Se adauga apoi ciocolata sau cacao, faina, iar dupa ce se amesteca
Se freaca untul cu zaharul ca o crema si cu galbenusurile adaugate, unul cite unul. Se adauga apoi ciocolata sau cacao, faina, iar dupa ce se amesteca, si albusurile batute spuma. Compozitia se toarna intr-o forma speciala cu capac, ermetic inchisa(forma se unge cu unt si se presara cu faina). Aceasta forma se introduce intr-un vas cu apa clocotita si se lasa pe foc la fiert 30 minute. Sosul se face astfel: se pune la fiert laptele cu vanilia; cind incepe sa fiarba se acopera si se ia de pe foc. Se freaca ouale cu zaharul si faina si se toarna laptele treptat, amestecind mereu. Fara sa se inceteze amestecarea, se pune din nou la foc pina incepe sa se ingroase sosul si sa dea un clocot. Se da la o parte si se amesteca pina ce se raceste Sufleul se serveste fie simplu sau cu sos de vanilie.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii