Tarte

Reteta Mini tarte cu gem de gutui si crema de branza

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 30m 
Claudia Baban postat de
Postat pe: 10-10-2018
Adaugă în cartea de bucate
O retetă simpla, dar foarte gustoasa, zic eu. Delicate si cu parfum de toamna insorita si colorata.
Vroiam sa pregatesc ceva dintr-un aluat fraged foarte sfărâmicios, dar care sa nu fie nici foarte dulce.
Aşa că m-am gândit să pregătesc tartele folosind pentru copt tava de brioşe. Cum aluatul a fost mai mult, am mai pregatit separat încă trei tarte.
Pentru umplutura am folosit cremă mascarpone (iniţial vroiam urdă), gem de gutui şi de vişine cu caise. Am mai pus şi pişcoturi sfărâmate.

ingrediente

12 portii

Pentru aluatul fraged:
   200 g unt 82% grasime
   570 g faina
   2 oua întregi + 1 galbenus
   2 linguri iaurt 10% grasime
   80 g zahar pudra
   Sare
   Vanilie
   Coaja de lamâie
Pentru umplutura:
   300 g mascarpone
   1 lingura zahar pudra
   5 piscoturi
   Gem de gutui
   Gem de visine cu caise
   Am mai avut nevoie de zahar pentru pudrat

mod de preparare

Am pregatit aluatul pentru ca va trebui sa stea la frigider.
Am mixat untul cu zaharul pudra. Am adaugat ouale si galbenusul, mixând dupa fiecare.
Am pus apoi iaurtul, faina amestecata cu sarea si la final aromele.
Aluatul nu trebuie framântat prea mult, doar pâna se omogenizeaza totul.
Am acoperit cu o folie si l-am lasat la frigider pentru o ora.


Am mixat crema mascarpone cu zaharul pudra.
Am sfarâmat piscoturile pentru a obtine si o baza crocanta în interiorul tartei.
Am scos aluatul de la frigider si l-am împartit în trei. Am lucrat pe rând cu cele trei bucati. Doua dintre ele le-am pus iarasi la frigider.
Am întins o foaie cu grosime de aproximativ 5 mm. Am decupat 12 discuri, cu diametrul ceva mai mare decât diametrul pe care-l are forma de briose în partea de sus.
Am asezat apoi discurile astfel obtinute în forma de briose, presând astfel încât sa îmbrace peretii formei.
Am pus un strat de pesmet din piscoturi gem, crema mascarpone, iarasi gem.
Din aluatul ramas am taiat alte 12 discuri, data aceasta ele având diametrul formei, pentru ca le –am folosit pentru a acoperi tartele.
Am pus tava la cuptor, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute.
Tartele nu se vor rumeni, doar se vor colora putin.
Fiind un aluat cu unt, ele se vor scoate foarte usor din forma.
Dupa ce s-au racit, le-am pudrat cu zahar.


S-aveţi poftă!

Incearca si Tarta cu fructe de padure
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu gem de gutui si crema de branza" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Tarte

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.