Tarte

Reteta Minitarte cu crema de ciocolata alba si capsune

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 30m 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
• puneti in mini-tocatorul de la blender Breville Hand Blender faina, zaharul pudra si un praf de sare, untul moale

ingrediente

6 portii

Blat:
   unt topit 60 g
   zahar pudra 1 lingura cu varf
   faina 125 g
   un ou
   un praf de sare
Crema de ciocolata alba:
   ciocolata alba 80 g
   mascarpone 250 g
   unt 50 g
   smantana lichida 50 ml
   coaja rasa de la o lamaie
Topping:
   capsune 200 g
   tort jelee ½ pliculet
   zahar 1 lingura

mod de preparare

• puneti in mini-tocatorul de la blender Breville Hand blender faina, zaharul pudra si un praf de sare, untul moale taiat cubulete si oul batut. Mixati la viteza maxima pana se obtine un aluat omogen, nelipicios. Puneti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider pana preparati crema
• pentru crema, incalziti smantana lichida si untul pana la punctul de fierbere, apoi luati de pe foc si adaugati ciocolata rupta bucati. Amestecati usor pana se obtine o crema fina si ciocolata este topita. Lasati sa se raceasca putin, apoi adaugati mascarpone si coaja rasa de lamaie. Omogenizati cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender si lasati crema la rece, in frigider
• tapetati cu unt si faina 6 forme de minitarte, impartiti aluatul in 6 si intindeti-l cu facaletul, apoi asezati-l in fiecare forma, presand usor pe margini. Taiati cu un cutit marginile care depasesc forma.
• asezati peste aluatul din fiecare tarta hartie de copt si umpleti cu boabe de fasole uscata sau linte si coaceti tartele in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, pentru 20 de minute. Verificati daca sunt usor aurii pe margini
• scoateti tartele din cuptor, indepartati hartia de copt si lasati-le la racit
• umpleti apoi tartele cu crema de ciocolata alba si ornati cu felii de capsune
• preparati jeleul dupa instructiunile de pe plic si puneti deasupra capsunelor cate 2 linguri de jeleu pe fiecare tarta
• lasati la frigider pana in momentul servirii.
Pofta buna!
Incearca si Tarte cu ciocolata, nuca si caramel
Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu crema de ciocolata alba si capsune" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Tarte

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.