Tarte

Reteta Prajitura la rece cu crema de mascarpone cu caise si afine

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 10m 
gatire reteta 2h 
luminitanaty postat de
Postat pe: 12-07-2017
Adaugă în cartea de bucate
DESERTURI DE VARA.

ingrediente

12 portii

   2 folii piscoturi
   500 gr mascarpone
   500 ml smantana de frisca
   300 gr caise din compot
   200 gr afine
   150 gr zahar
   2 plicuri gelatina

mod de preparare

Gelatina se hidrateaza dupa instructiunile de pe ambalaj. Piscoturile se insiropeaza cu compot de caise. Frisca se bate bine. Mascarponele se amesteca cu zahar si se bate putin. Afinele se spala si se paseaza la blender, eu am preferat sa las si cateva bucati mai maricele.

Se topeste gelatina pe baie de aburi, se amesteca apoi cu putina mascarpone, apoi cu toata cantitatea, se pune si frisca batuta si se amesteca bine. Se imparte in doua crema, in una din creme se pune afinele pasate, in alta, jumate din cantitatea de caise din compot pasate. Se toarna crema cu caise peste piscoturi, se asaza bucati din caise peste crema, se apasa sa intre in crema si se da la frigider sau congelator pentru a grabi procesul. Cand s-a prins, la congelator dureaza~ 5 min, se toarna crema de afine. Se lasa la frigider pentru 2 ore. Pofta buna!

Incearca si Tarta cu prune
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura la rece cu crema de mascarpone cu caise si afine" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Tarte

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.