Tarte

Reteta Tarta cu capsuni si sos de caramel cu crema de whisky

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 30m 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tarta cu Spanac si Urda (Reteta Video)"
 
• adaugati oul si untul la temperatura camerei in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum – setati atasamentul pentru

ingrediente

Pentru aluat:
   faina de cozonac - 200 g
   unt la temperatura camerei - 100 g
   ou - 1 buc
   zahar - 2 linguri
   sare - 1 varf de cutit
Pentru compozitie:
   capsuni - 1 kg
   Gellfix - 1 pliculet
   cardamon boabe - 34 buc
   scortisoara - 2 batoane
   anason - 2 stelute
   zahar gelifiant - 23 linguri
   cidru - 200 ml
Pentru caramel:
   zahar - 150 g
   scortisoara macinata - 1 lingurita
   smantana de gatit - 200 ml
   unt - 50 g
   crema de whisky - 50 ml

mod de preparare

• adaugati oul si untul la temperatura camerei in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum – setati atasamentul pentru plamadit la cca 2-3 cm fata de margine si porniti aparatul pe viteza mica;
• adaugati zaharul, sarea si treptat, faina
• cresteti viteza si lasati la framantat pana obtineti un aluat pufos, compact
• infasurati-l in folie de plastic si lasati-l la frigider cca o ora
• taiati capsunile in 4
• adaugati cidrul intr-o craticioara, pe foc si lasati-l la redus (pana cand alcoolul se evapora si ramane doar aroma) – tot la inceput adaugati si stelutele de anason, batoanele de scortisoara si semintele de cardamon
• cand s-a redus cca 3 sferturi, adaugati si capsunile si micsorati focul
• adaugati zaharul gelifiant si plicul de Gellfix
• amestecati pana se dizolva bine si luati de pe foc – lasati sa se raceasca
• intindeti si modelati aluatul de tarta – tapetati o forma cu fund detasabil si adaugati-l in aceasta
• puneti o bucata de hartie de copt in tava de tarta (peste aluat) si peste aceasta puneti orez, linte sau fasole, pentru a-i preveni cresterea
• introduceti-o in cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru cca 10 min, pana cand devine rumen aurie – scoateti hartia de copt cu mare grija si pastrati boabele de orez, linte sau fasole intr-un castron, pentru eventuale folosiri viitoare
• gauriti blatul cu o furculita din loc in loc si lasati-l inca 2 minute in cuptor
• turnati compozitia de capsuni in acesta si lasati-l la frigider pana se incheaga
• adaugati zaharul, untul, smantana, scortisoara si crema de whisky intr-o tigaie si amestecati usor timp de cateva minute, pana se caramelizeaza zaharul, iar toate ingredientele se vor fi amestecat intr-un sos uniform
• lasati sosul sa se raceasca putin, cat puteti sa-l luati pe o spatula si sa-l intindeti pe deasupra tartei
• lasati tarta inca o ora in frigider si serviti dupa.

Pofta buna!
Incearca si Tarta cu dovleac, crema de tiramisu si bezea
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni si sos de caramel cu crema de whisky" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Tarte

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.