Imi place nuca de cocos si o folosesc de cate ori am ocazia. Consumam miez de cocos, fulgi dar mai ales lapte de cocos. De data asta am incercat sa fac un blat de nuca de cocos de care sunt foarte incantata.
Blatul:
Este extrem de simplu de facut. In vasul robotului am pus fulgi de cocos impreuna cu untul si am dat drumul robotului sa amestece pana cand a inceput sa se lege.
Am pregatit o tava de tarta de 10x30 cm si am pus in ea nuca de cocos. Am apasat bine radicand si pe margini si am dat la frigider pentru 30 minute. Incalzim cuptorul la 180 grade si punem tava la cuptor pana cand prinde putina culoare (aprox15 minute).
Umplutura:
Intr-un vas punem zaharul si coacazele negre si le punem pe foc.
Eu am folosit coacaze negre congelate. Am lasat pe foc pana cand s-a facut ca si un sos gros.
Dam deoparte si lasam la racit.
Sosul caramel:
Intr-un vas am pus zaharul si l-am lasat sa se topeasca pana cand a avut o culoare frumoasa, culoarea caramelului. Atentie sa nu se arda. Peste zahar, cu mare grija , turnam frisca si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste si rezulta un sirop grosut . Lasam la temperature camerei ca sa se raceasca putin. Mascarponele il batem cu zaharul pana cand se spumeaza usor si se topeste zaharul.
Asamblare:
Peste blatul copt si racit turnam coacazele negre si nivelam . Dam la frigider pentru 30 minute . Peste coacaze intindem mascarponele si turnam caramelul, pentru a fi mai simpplu mascarponele se poate pune cu un pos.
Dam din nou la frigider pana in momentul servirii . Bine ar fi sa stea 12 ore la frigider .
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataAm facut un inventar prin frigider si cu ce am gasit, am incropit o prajiturica tare buna si de sezon. Albusurile le aveam in...
Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeuraIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii