Tarte

VIDEOReteta Tarta cu dovleac

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 45m 
gatire reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 10-10-2016
Adaugă în cartea de bucate
O tartă cu dovleac e rețeta perfectă de toamnă. Încearcă rețeta lui Alex Cîrțu și o să iubești dovleacul!

ingrediente

10 portii

   INGREDINETE PENTRU BLAT
   300 gr - făină
   200 gr - Unt rece
   100gr - zahăr
   2 buc - gălbenușuri
   2 linguri - apă
   Sare – 1 varf de cutit
   INGREDIENTE COMPOZITIE
   1 kg – dovleac ras
   40 gr – unt
   150 gr - zahăr
   3 buc – ouă
   200 ml – smantană de gătit 30% grăsime
   1 linguriță – scorțișoară
   ¼ linguriță – nucșoară
   1 lingură – extrac de vanilie
   1 lingură – coajă rasă de portocală
   ¼ linguriță - sare
Pasii de preparare pentru blat.

1. Pentru blat, pune în 300g de făină sarea și amestecă. Apoi pune 200 g unt rece și amestecă bine de tot. Urmează gălbenușurile, zahărul și apa… astfel o să iasă un aluat omogen. Învelește-l într-o folie de plastic și lasă-l 3- de minute la frigider.

2. După 30 de minute, încălzește-l un pic în maini, apoi pune o foaie de hartie de copt pe blat, pune aluatul si apoi încă o foaie deasupra, apoi ești gata să întinzi aluatul, prin această metodă, nu se va rupe. Întinde aluatul, si cand e puțin mai mare decat forma de tartă, ia hartia de deasupra, pun un pic de făină pe aluat și pe făcăleț, rulează-l pe făcăleț și pune aluatul în tava pe care ai tapetat-o cu unt si făina. Cel mai bine e ca forma de tartă să aiba fundul detașabil, te ajută să o scoti la final.

3. Trebuie să coci blatul, înțeapă-l mai întai din loc în loc să nu se umfle. Pune apoi deasupra o hartie de copt si peste toarnă boabe de fasole sau de linte, vor ajuta ca blatul să nu crească în exces. Bagă aluatul la cuptor pentru 5-8 minute la 180 de grade, pana devine auriu.


Compoziția:

1. Între timp faci compozitia. Ai nevoie de 1 kg de dovleac dat pe răzătoare. Într-o tigaie încăpătoare, adaugă untul si călește dovleacul împreună cu zahărul. La final pune extractul de vanilie, coaja de portocală, scorțișoara si nucșoara rasă. Cand dovleacul s-a înmuiat, pune si smantana de gătit si amestecă pana se îngroașă compozitia. Blendează compoziția si las-o să se răcească.

2. Cand s-a răcit pune peste compoziție cele 3 ouă si bledează pană se încorporează. Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei.

3. Cand aluatul e gata, toarnă deasupra compozitia si bagă totul la cuptorul încins la 170 de grade pentru 35-45 de minute, pană se încheagă și se rumenește frumos deasupra.

4. La final las-o să se răcească înainte de o tăia. Poți să o mănanci cu frișcă sau înghețată de vanilie.

O să ai nevoie de următoarele ustensile: formă de tartă cu fund detașabil - 24 cm, 2 boluri mari, tigaie mare, răzătoare, făcăleț, hartie de copt, linte/ fasole – pentru coacere

" />

mod de preparare

Pasii de preparare pentru blat.

1. Pentru blat, pune în 300g de făină sarea și amestecă. Apoi pune 200 g unt rece și amestecă bine de tot. Urmează gălbenușurile, zahărul și apa… astfel o să iasă un aluat omogen. Învelește-l într-o folie de plastic și lasă-l 3- de minute la frigider.

2. După 30 de minute, încălzește-l un pic în maini, apoi pune o foaie de hartie de copt pe blat, pune aluatul si apoi încă o foaie deasupra, apoi ești gata să întinzi aluatul, prin această metodă, nu se va rupe. Întinde aluatul, si cand e puțin mai mare decat forma de tartă, ia hartia de deasupra, pun un pic de făină pe aluat și pe făcăleț, rulează-l pe făcăleț și pune aluatul în tava pe care ai tapetat-o cu unt si făina. Cel mai bine e ca forma de tartă să aiba fundul detașabil, te ajută să o scoti la final.

3. Trebuie să coci blatul, înțeapă-l mai întai din loc în loc să nu se umfle. Pune apoi deasupra o hartie de copt si peste toarnă boabe de fasole sau de linte, vor ajuta ca blatul să nu crească în exces. Bagă aluatul la cuptor pentru 5-8 minute la 180 de grade, pana devine auriu.


Compoziția:

1. Între timp faci compozitia. Ai nevoie de 1 kg de dovleac dat pe răzătoare. Într-o tigaie încăpătoare, adaugă untul si călește dovleacul împreună cu zahărul. La final pune extractul de vanilie, coaja de portocală, scorțișoara si nucșoara rasă. Cand dovleacul s-a înmuiat, pune si smantana de gătit si amestecă pana se îngroașă compozitia. Blendează compoziția si las-o să se răcească.

2. Cand s-a răcit pune peste compoziție cele 3 ouă si bledează pană se încorporează. Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei.

3. Cand aluatul e gata, toarnă deasupra compozitia si bagă totul la cuptorul încins la 170 de grade pentru 35-45 de minute, pană se încheagă și se rumenește frumos deasupra.

4. La final las-o să se răcească înainte de o tăia. Poți să o mănanci cu frișcă sau înghețată de vanilie.

O să ai nevoie de următoarele ustensile: formă de tartă cu fund detașabil - 24 cm, 2 boluri mari, tigaie mare, răzătoare, făcăleț, hartie de copt, linte/ fasole – pentru coacere

Incearca si Tarta cu dovleac
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Tarte

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Alte retete cu:
tarta
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.