O tartă cu dovleac e rețeta perfectă de toamnă. Încearcă rețeta lui Alex Cîrțu și o să iubești dovleacul!
Pasii de preparare pentru blat.
1. Pentru blat, pune în 300g de făină sarea și amestecă. Apoi pune 200 g unt rece și amestecă bine de tot. Urmează gălbenușurile, zahărul și apa… astfel o să iasă un aluat omogen. Învelește-l într-o folie de plastic și lasă-l 3- de minute la frigider.
2. După 30 de minute, încălzește-l un pic în maini, apoi pune o foaie de hartie de copt pe blat, pune aluatul si apoi încă o foaie deasupra, apoi ești gata să întinzi aluatul, prin această metodă, nu se va rupe. Întinde aluatul, si cand e puțin mai mare decat forma de tartă, ia hartia de deasupra, pun un pic de făină pe aluat și pe făcăleț, rulează-l pe făcăleț și pune aluatul în tava pe care ai tapetat-o cu unt si făina. Cel mai bine e ca forma de tartă să aiba fundul detașabil, te ajută să o scoti la final.
3. Trebuie să coci blatul, înțeapă-l mai întai din loc în loc să nu se umfle. Pune apoi deasupra o hartie de copt si peste toarnă boabe de fasole sau de linte, vor ajuta ca blatul să nu crească în exces. Bagă aluatul la cuptor pentru 5-8 minute la 180 de grade, pana devine auriu.
Compoziția:
1. Între timp faci compozitia. Ai nevoie de 1 kg de dovleac dat pe răzătoare. Într-o tigaie încăpătoare, adaugă untul si călește dovleacul împreună cu zahărul. La final pune extractul de vanilie, coaja de portocală, scorțișoara si nucșoara rasă. Cand dovleacul s-a înmuiat, pune si smantana de gătit si amestecă pana se îngroașă compozitia. Blendează compoziția si las-o să se răcească.
2. Cand s-a răcit pune peste compoziție cele 3 ouă si bledează pană se încorporează. Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei.
3. Cand aluatul e gata, toarnă deasupra compozitia si bagă totul la cuptorul încins la 170 de grade pentru 35-45 de minute, pană se încheagă și se rumenește frumos deasupra.
4. La final las-o să se răcească înainte de o tăia. Poți să o mănanci cu frișcă sau înghețată de vanilie.
O să ai nevoie de următoarele ustensile: formă de tartă cu fund detașabil - 24 cm, 2 boluri mari, tigaie mare, răzătoare, făcăleț, hartie de copt, linte/ fasole – pentru coacere
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii