Tarte

Tarta cu Unt de Mere si Crema de Mascarpone

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 3h:30m 
gatire reteta 30m 
BakeUpArtist postat de
Postat pe: 14-01-2017
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tarta fara coacere cu biscuiti, ganache de ciocolata si fructe de padure"
 
Întotdeauna mi-a plăcut combinația dintre mere și cremă de brânză, cred că se vede și din istoricul postărilor mele. Merele aduc prospețimea, iar brânza vine cu textura cremoasă care nu te lasă să te oprești din mâncat. De data aceasta am încercat ceva nou, am făcut unt de mere, pe care îl pot conserva la borcan, să păstrez și pentru data viitoare.

ingrediente

8 portii

Unt de mere:
   1 kg mere
   2 lingurite scortisoara
   2 linguri zahar
Blat tarta:
   250 g faina
   120 g unt rece
   80 g zahar
   3-4 linguri apa rece
   2 galbenusuri
   un praf de sare
Crema de mascarpone:
   250 g mascarpone
   2 lunguri zahar pudra
   100 ml smantana lichida
   2 linguri frisca nebatuta

mod de preparare

Unt de mere - Merele se spală și se taie cuburi; eu nu am îndepărtat coaja, pentru că o bună parte din aromă merelor provine din coajă; - Se pun în cuptor, la foc mic, acoperite, pentru 2 ore, timp în care se amestecă din când în când; - După aproximativ o oră de stat în cuptor, se adaugă și zahărul și se amestecă; - Se scot merele coapte din cuptor, se pasează bine și, folosind un blender de mână, se mixează până devin cremoase; - Acum se introduc din nou în cuptor pentru încă 45 de minute, la foc mediu, timp în care se amestecă mai frecvent; - În acest timp, compoziția începe să devină mai groasă; - Când aproape este gata, se adaugă scorțișoara și se amestecă bine; - Compoziția va căpăta textură mai untoasă după ce se răcește; Blat de tartă - Se mixează făina cu zahărul pudră și cu unul rece, din frigider; - Treptat, se adaugă câte un gălbenuș de ou, mixând bine după fiecare; - Apoi se adaugă și cele 3 linguri de apă; - Aluatul obținut se infoliaza în plastic și se ține în frigider cel puțin 30 de minute; - Apoi se lucrează pe blatul de lucru, se așează pe tava de tartă și se înțeapă cu o furculiță; - Blatul se coace singur pentru aproximativ 10-12 minute, la foc mediu, până se rumenește puțin pe margini; Crema de Mascarpone - Se mixează brânza mascarpone cu zahărul pudră; - Se adaugă smântâna lichidă și se mixează bine; - La sfârșit, se adaugă frișca nebătuta și se mixează până capătă textură fermă; - Peste blatul de tartă copt, se adaugă un strat de unt de mere, apoi un strat de cremă de mascarpone;
Incearca si Tarta cu capsuni
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu Unt de Mere si Crema de Mascarpone" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Tarte

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite