Tarta din orez cu lapte de cocos si caise

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu sunt un copil mai mare. Dulciurile copilariei au un loc special in sufletul meu. Recunosc ca nu mai fac asa de des ca inainte orez cu lapte, sunt tot mai curioasa de a testa combinatii de ingrediente si arome. Reteta de azi este o reinterpretare a orezului cu lapte.

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Tarta din orez cu lapte de cocos si caise

Ingrediente

  • 1 cana orez cu bobul lung
  • 400 ml lapte de cocos
  • 1 cana apa
  • 7 pliculete Green Sugar sticks
  • 1 pumn de caise deshidratate
  • 1 paharel mic de coniac (20-30ml)
  • 1 compot mare de caise
  • 100 ml apa
  • 1 plic gelatina granule
  • 3-4 linguri fulgi din nuca de cocos

Mod de preparare

Spalam orezul in 2-3 ape. Punem orezul intr-o craticioara cu fund dublu si 1 cana apa. Punem pe foc mic craticioara si lasam sa dea in clocot. Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn sau cu o spatula. Cand orezul a absorbit apa punem jumatate din laptele de cocos. Lasam sa fiarba in continuare la foc mic, iar cand orezul a absorbit lichidul punem si restul de lapte. Adaugam 5 pliculete de GS, amestecam si lasam pe foc pana orezul este fiert si a prins consistenta dorita. Avem grija sa nu se prinda orezul in tot timpul cat sta pe foc…Punem orezul fiert intr-un castron mai mare, acoperim cu folie alimentara si-l lasam sa se raceasca.

Caisele le taiem in bucati. Le punem intr-o craticioara, adaugam coniacul, apa, 2 pliculete de GS si punem pe foc. Lasam sa fiarba aproximativ 10 minute, pana siropul scade putin, iar caisele sau inmuiat. Gelatina o punem la hidratat in 50-70 ml zeama din compotul de caise. Dupa 10 minute o incalzim la flacara foarte mica, amestecam pana se dizolva. Punem gelatina peste caisele fierte.

Luam o tava dreptunghiulara de tarte cu fund detasabil si o captusim bine cu folie alimentara. Pe fundul tavii punem fulgi din nuca de cocos. Caisele din compot le taiem felii. Peste stratul de fulgi asezam frumos 2 ronduri de felii de caise din compot. Peste feliile de caise punem putin sirop din caisele fierte mai sus. Dam la frigider si lasam sa se intareasca , aproximativ 30 minute. Orezul cu lapte il amestecam cu caisele fierte si cu siropul ramas. Turnam amestecul peste straturile de caise din compot, care intre timp sau inchegat usor, datorita siropului cu gelatina. Punem o folie alimentara deasupra si dam tava la frigider pana a doua zi. Desfacem din folie, rasturnam cu grija tarta pe un platou. Daca mai este nevoie mai presaram putini fulgi din nuca de cocos, decoram cu felii de caise din compot si afine de la congelator. Portionam si servim cu dor de copilarie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Bulgur colorat cu snitele de soia
2
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
3
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mâncare de năut cu sos de ceapă
4
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Ciorba cu carne de porc
5
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Tort
Bucataras.RO

Tort

Cum maine este ziua bunicilor, m-am gandit sa pregatesc si eu un tort. La cum sunt eu de bolnava ma si mir ca a iesit ceva,...

Tort
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
ReteteCulinare.RO

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)