Tarta rustica cu capsune

Retete dietetice

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
59 minute
Complexitate
medie
Tarta rustica cu capsune

Ingrediente

  • 2 linguri zahar
  • Aluat
  • 150 g unt
  • 300 g faina
  • 1 lingura gris
  • 2 oua
  • Umplutura
  • 600 g capsune
  • 2 lingurite amidon alimentar
  • 2 linguri zahar
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Intr-un bol mixam untul rece taiat cubulete, faina, zaharul si un praf de sare pana ce se obtin frimituri.

Mixam ouale si adaugam peste faina, framantam putin pana ce rezulta un aluat omogen si nelipicios.

Acoperim cu folie alimentara si dam la rece 30 min.

Intre timp curatam capsunele, le spalam si le lasam sa se scurga bine de apa dupa care le taiem in jumatati.

Le amestecam cu amidonul, zaharul pana ce se omogenizeaza.

Intindem aluatul pe masa infaina intr-un cerc de cca 30 cm, asezam in tava tapetata cu hartie de copt(eu am folosit tava de la aragaz).   Presaram grisul peste aluat, apoi adaugam capsunele deasupra.

Batem galbenusul cu laptele si ungem marginea aluatul dupa care impachetam peste capsune.

Ungem marginea cu galbenusul ramas si dam tava la cuptorul incalzit cca 40-45 min, la 180 C.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc