Cozonac (tort)

Cozonacul rece se taie orizontal in 3 felii. Crema: Se amesteca faina cu putin lapte rece in care se adauga oul si galbenusul frecate cu zaharul si z

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • cozonac rece
  • Crema:
  • 1 pahar faina
  • 2 pahare lapte
  • 1 pahar zahar
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Decor
  • frisca
  • fructe(dupa preferinte)

Mod de preparare

Cozonacul rece se taie orizontal in 3 felii.

Crema: Se amesteca faina cu putin lapte rece in care se adauga oul si galbenusul frecate cu zaharul si zaharul vanilat. Se pune compozitia pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa.

Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Dupa ce se raceste se ung feliile de cozonac pentru a da viata tortului.

Se orneaza cu frisca si fructe.

Sfat: Insiropati feliile in cazul in care crema nu este lichida.

E rapid si simplu!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc