Torturi

Reteta Inimioare din blat de pandispan cu nuca

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Inimioare de jeleu"
 
Inimioarele cu blat din pandispan cu nuca este o reteta de prajitura perfecta pentru Valentine's sau Dragobete, simplu de preparat si delicioasa!

ingrediente

blat:
   9 oua
   9 linguri faina
   4 linguri nuca tocata
   6 linguri ulei
   9 linguri zahar
   o lingurita de praf de copt
   vanilie.
Sos de caramel:
   200 g caramele de lapte
   o lingura de unt
   3 linguri de lapte.
Crema alba:
   3 galbenusuri
   5 linguri de zahar
   2 linguri de budinca de vanilie
   60 ml lapte
   100 g unt
   esenta de rom.
Ganache de ciocolata:
   50 ml smantana dulce fierbinte
   50 gr ciocolata dulce-amaruie.
Glazura de zahar pudra:
   350 gr zahar pudra
   o lingura de zeama de lamaie
   coloranti roz si rosu.

mod de preparare

BLATUL:




Am frecat galbenusurile cu uleiul, zaharul, vanilia, apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt. Am batut albusurile, le-am amestecat cu nuca si le-am incorporat incet in compozitia cu faina. Am turnat aluatul intr-o tava rotunda si l-am copt cca 30 min la 170C (350 F). L-am scos din forma, l-am lasat sa se raceasca, l-am taiat in doua (din pacate inegal, dupa cum se poate vedea) si cu o forma de prajiturele am taiat inimioare din ambele felii de blat.




SOSUL DE CARAMEL:




Am topit pe aburi (nu am microunde, ar fi fost mult mai usor) 200 g caramele de lapte, cu o lingura de unt si vreo 3 linguri de lapte, pana s-a facut un sos.




CREMA ALBA:




Am frecat 3 galbenusuri cu 5 linguri de zahar, 2 linguri de budinca de vanilie, 60 ml lapte si le-am pus pe aburi pana s-a ingrosat crema. Am frecat 100 g unt cu mixerul pana s-a facut cremos, apoi am adaugat budinca racita si le-am mai frecat un minut pana s-a omogenizat crema. Am insiropat inimioarele cu putin sirop aromat cu esenta de rom, le-am uns pe toate intai cu sosul de caramel, apoi am pus crema alba si am facut tortulete cu cate trei inimioare.




GANACHE DE CIOCOLATA:




se toarna 50 ml smantana dulce fierbinte peste 150 gr ciocolata dulce-amaruie si se amesteca cu doua linguri de unt intr-un castron NU PE FOC. Daca e prea lichid sosul, se mai adauga ciocolata, daca e prea solid, se adauga smantana. Se toarna peste inimioare si se niveleaza, apoi se pun la frigider o ora sa se intareasca ciocolata.




GLAZURA DE ZAHAR PUDRA:




Am frecat cca 350 gr zahar pudra (cumparat, ca are amidon in el) cu o lingura de zeama de lamaie. Am impartit glazura in trei si am colorat o parte roz, una rosie si restul a ramas alb. Am pus intr-un con de decorat si am mazgalit ceva pe deasupra.


Pofta buna! Reteta Inimioare din blat de pandispan cu nuca a fost propusa de roxanav pe forum culinar.ro

Incearca si Tort dobos
Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare din blat de pandispan cu nuca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.