Prajitura marmorata cu mere si pere

Prajitura marmorata cu mere si pere este un desert cu pere delicios. Reteta de prajitura marmorata cu pere se face in mai putin de o ora.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura marmorata cu mere si pere

Ingrediente

  • Blat:
  • * 4 oua
  • * 12 linguri rase cu faina
  • * 4 linguri rase smantana
  • * 2 linguri ulei
  • * 150 g zahar
  • * 1 pachet praf de copt
  • * 2 linguri cacao
  • Topping:
  • * 3 mere
  • * 1 para
  • * 50 g unt
  • * 100 g zahar
  • Crema:
  • * 1 plic creme ole de vanilie
  • * 250 ml lapte
  • * 100 ml frisca lichida
  • Glazura
  • * 100 g ciocolata
  • * 1 lingura ulei
  • * 4 linguri lapte

Mod de preparare

Merele si perele se curata de coaja, se scoate cotorul si se taie rondele. Se aseaza itr-o tava unsa cu unt,se suprapun perele peste mere.Se presara 100 g zahar si bucatele de unt. Se dau la cuptor pana se caramelizeaza.

Ouale se bat cu zaharul pana isi dubleaza cantitatea, se adauga smantana si uleiul si se omogenizeaza.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza. 1/3 din aluat se amesteca cu 2 linguri de cacao.

Blatul alb se toarna peste fructele caramelizate si cu ajutorul compozitie maro se marmoreaza prajitura.

Se da la cuptorul preincalzit pana se rumeneste si trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin,apoi se rastoarna pe un platou.

Crema: praful cremei se mixeaza cu laptele si frisca lichida pana obtinem o crema tare. Dupa ce prajitura s-a racit se intinde crema si se da la frigider.

Glazura: ciocolata, laptele si uleiul se incalzesc la microunde formandu-se o glazura delicioasa care se toarana peste crema si se da la frigider.


Prajitura marmorata cu mere si pere se proportioneaza dupa preferinta si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Bucataras.RO

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale

Invelis crocant, miez ciocolatos. Intr-un cuvant...delicioase!

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!