Torturi

Reteta Stea cu cocos

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
Margareta postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Galbenusurile, untul, zaharul, sarea si crema de ciocolata se amesteca. Faina cu praful de copt, se cerne si se amesteca cu restul. Albusul se bate sp

ingrediente

   Pt. aluat: 3 oua. 125 gr. unt
   50 gr. zahar
   un varf de cutit de sare
   4 linguri crema de ciocolata( Nutella)
   125 gr. faina
   o lingurita praf de copt
   Pt. umplutura: 150 gr. mascarpone
   4 linguri zahar pudra
   6 linguri lapte de cocos
   4 foi de gelatine
   250 ml. frisca
   100 gr. fulgi de cocos
   Pt. ornat: 250 ml. frisca
   1 lingura zahar pudra
   1 lingura praf de intarit frisca
   50 gr. fulgi de cocos
   100 gr. crema de ciocolata

mod de preparare

Galbenusurile, untul, zaharul, sarea si crema de ciocolata se amesteca. Faina cu praful de copt, se cerne si se amesteca cu restul. Albusul se bate spuma tare si se amesteca si el. Totul se pune intr-o forma in prealabil unsa (forma de stea) si se da cuptor pt. ca. 45 minute la 160 grade(cuptor electric), adica foc potrivit.
Mascarpone, zaharul pudra si laptele de cocos se amesteca. Gelatina topita se amesteca in crema si se pune la rece pana cand incepe sa se faca ca un jeleu. Frisca batuta tare se amesteca cu fulgii de cocos.

Blatul gata, se taie de 2 ori pe orizontala, prima foaie se unge cu crema, se pune a doua foaie care e unsa din nou cu cremasi se aseaza a treia foaie.
Pt. ornat, frisca cu zaharul pudra si praful de intarit frisca se bat pana devine tare si se unge tortul de jur imprejur si de-asupra cu amestecul. Se pun fulgi de cocos pe tort si cu crema de ciocolata incalzita se orneaza.
Incearca si Prajitura cu crema de branza
Daca ti-a placut reteta noastra "Stea cu cocos" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite