Tiramisu reţetă cu castane

Daca iti place Tiramisu reţeta originala, cu siguranta ca Tiramisu reţetă cu castane te va cuceri pe loc. Aroma de rom se potriveste la fix cu castanele.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tiramisu reţetă cu castane

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 400 g piscoturi sampanie
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 200 g frisca lichida
  • 120 g zahar cristal
  • 250 g mascarpone
  • 1 esenta rom
  • 2 lingurite crema de castane cu vanilie
  • ness pentru insiropat - 4 linguri si pentru ornat

Mod de preparare

Pregatire crema:
Galbenusurile se bat spuma cu zaharul. Separat se mixeaza frisca lichida. Apoi se adauga in frisca, crema de galbenus, mascarpone, esenta de rom si crema de castane.
Finalizare prajitura:
Piscoturile de sampanie se insiropeaza in ness instant (pentru 400 g piscoturi am folosit 500 ml apa + ness).
Se aseaza pe un platou un strat subtire de crema, apoi piscoturile de sampanie insiropate si tot asa pana se termina piscoturile. La final se adauga restul de crema si se pudreaza cu ness si ciocolata.


Tiramisu cu iz de castane se serveste in compania unei cesti cu cafea tare, fara zahar.
Sursa acestei retete este blogul culinar: dulcegarii-culinare.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc