Tort Amandina

Tort Amandina este o reteta de tort cu ciocolata deosebita. Pentru a face aceasta reteta de tort aveti nevoie de faina, zahar, oua, ciocolata si cacao.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Amandina

Ingrediente

  • Pentru blat
  • * 6 oua
  • * 200 gr zahar
  • * 30 ml apa
  • * 30 ml ulei
  • * 20 gr cacao
  • * 8 linguri faina
  • * pt sirop:
  • * 400 ml apa
  • * 200 gr zahar
  • * 2 plicuri capucino de ciocolata
  • Pentru crema:
  • * 3 galbenusuri
  • * 150 gr zahar pudra
  • * 1 pachet unt
  • * 3 linguri cacao
  • Pentru glazura:
  • * 2 ciocolate amarui
  • * 100 ml frisca lichida
  • * pentru ornat:
  • * capsuni
  • * grilaje de ciocolata

Mod de preparare

Tort Amandina este o reteta de tort cu ciocolata deosebita. Pentru a face aceasta reteta de tort batem albusurile spuma cu sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul in ploaie, apa si galbenusurile frecate cu ulei, adaugam apoi faina, cacaoa si praful de copt. Rezultatul trebuie sa fie o masa mai subtirecare se pune apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau ulei. Se da 20 de minute la cuptorul incins.

Cand s-a racit se taie in doua si se insiropeaza cu siropul obtinut din apa, zahar si plicurile de capucino. Crema cu care se ung apoi blaturile se face din untul batut spuma amestecat cu galbenusurile, zahar, esenta de rom si cacao.
Ultima se face glazura. Ciocolata rupta bucatele se amesteca, la foc mic, cu frisca, iar cand s-a ingrosat putin se lasa sa se racoreasca. Dupa cetva minute se toarna glazura peste tortul Amandina.


Tortul amandina se orneaza cu capsune si bucati de ciocolata. Se serveste impreuna cu o cafea sau un coniac.
Alte retete de tort recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci