Torturi

Reteta Tort Amandina

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
pusikmea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de ciocolata (reteta video)"
 
Tort Amandina este o reteta de tort cu ciocolata deosebita. Pentru a face aceasta reteta de tort aveti nevoie de faina, zahar, oua, ciocolata si cacao.

ingrediente

   Pentru blat
   * 6 oua
   * 200 gr zahar
   * 30 ml apa
   * 30 ml ulei
   * 20 gr cacao
   * 8 linguri faina
* pt sirop:
   * 400 ml apa
   * 200 gr zahar
   * 2 plicuri capucino de ciocolata
Pentru crema:
   * 3 galbenusuri
   * 150 gr zahar pudra
   * 1 pachet unt
   * 3 linguri cacao
Pentru glazura:
   * 2 ciocolate amarui
   * 100 ml frisca lichida
* pentru ornat:
   * capsuni
   * grilaje de ciocolata

mod de preparare

Tort Amandina este o reteta de tort cu ciocolata deosebita. Pentru a face aceasta reteta de tort batem albusurile spuma cu sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul in ploaie, apa si galbenusurile frecate cu ulei, adaugam apoi faina, cacaoa si praful de copt. Rezultatul trebuie sa fie o masa mai subtirecare se pune apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau ulei. Se da 20 de minute la cuptorul incins.




Cand s-a racit se taie in doua si se insiropeaza cu siropul obtinut din apa, zahar si plicurile de capucino. Crema cu care se ung apoi blaturile se face din untul batut spuma amestecat cu galbenusurile, zahar, esenta de rom si cacao.
Ultima se face glazura. Ciocolata rupta bucatele se amesteca, la foc mic, cu frisca, iar cand s-a ingrosat putin se lasa sa se racoreasca. Dupa cetva minute se toarna glazura peste tortul Amandina.


Tortul amandina se orneaza cu capsune si bucati de ciocolata. Se serveste impreuna cu o cafea sau un coniac.
Alte retete de tort recomandate:

Incearca si Tort de mere cu crema de frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.