Tort bezea

Tortul bezea se serveste decorat cu frisca sau ciocolata topita. Este un desert foarte bun.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 oua
  • 1 kg zahar
  • 450 g miez nuca
  • 2 linguri de faina
  • 400 g unt
  • 100 g cacao
  • 100 g coniac sau rom
  • 2 pachetele de vanilie
  • coaja de la o lamaie si
  • esenta de migdale
  • Crema:
  • 16 linguri cafea lichida
  • 300 gr zahar
  • 100 gr cacao
  • 10 galbenusuri.

Mod de preparare

Tortul bezea este foarte bun. Blatul - se bat spuma cele 10 albusuri cu 500 g zahar, apoi se adauga 200 g nuca taiata marunt cu cutitul, 250 g nuca macinata, coaja de la lamaie, doua linguri de faina si sare. Compozitia se imparte in doua sau trei parti, dupa dorinta. Se coc in tava tapetata cu ulei si hartie, la foc potrivit, apoi se lasa la racit.
Crema – cele 10 galbenusuri se bat cu 300 g de zahar pe baie de abur pana se topeste zaharul, adaugam apoi 16 linguri de cafea lichida si 100 g cacao, dupa care amestecam pana devine ca o smantana groasa si dam la racit. Separat, se bate untul spuma cu 200 g zahar si adaugam crema de cacao, cate putin, pana o incorporam toata. Romul se amesteca cu vanilia si esenta de migdale, apoi insiropam foile si le umplem cu crema.


Tortul bezea se serveste decorat cu frisca sau ciocolata topita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc