Tortul bezea se serveste decorat cu frisca sau ciocolata topita. Este un desert foarte bun.
Tortul bezea este foarte bun. Blatul - se bat spuma cele 10 albusuri cu 500 g zahar, apoi se adauga 200 g nuca taiata marunt cu cutitul, 250 g nuca macinata, coaja de la lamaie, doua linguri de faina si sare. Compozitia se imparte in doua sau trei parti, dupa dorinta. Se coc in tava tapetata cu ulei si hartie, la foc potrivit, apoi se lasa la racit.
Crema – cele 10 galbenusuri se bat cu 300 g de zahar pe baie de abur pana se topeste zaharul, adaugam apoi 16 linguri de cafea lichida si 100 g cacao, dupa care amestecam pana devine ca o smantana groasa si dam la racit. Separat, se bate untul spuma cu 200 g zahar si adaugam crema de cacao, cate putin, pana o incorporam toata. Romul se amesteca cu vanilia si esenta de migdale, apoi insiropam foile si le umplem cu crema.
Tortul bezea se serveste decorat cu frisca sau ciocolata topita.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii