Torturi

Reteta Tort Casuta din poveste

portii reteta 25 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 3h 
gatire reteta 4h 
Angel's Food postat de
Postat pe: 10-01-2017
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu crema ganache (reteta video)"
 
>
O iarna minunata va doresc tuturor!!! Sper sa placa Mosului ''casuta mea din poveste'':)

ingrediente

25 portii

   Blat:(1 portie)
   340 gr.unt
   85 gr.cacao neagra
   500 gr.zahar praf
   1 lingurita esenta de vanilie
   4 oua
   280 gr. faina
   1 lingurita bicarbonat
   1/2 lingurita de sare
   250 gr.iaurt
   Crema:(1 portie)
   400 gr.ciocolata Schogetten alba
   350 ml.frisca
Mai avem nevoie de:
   300 gr. zmeura congelata
Pentru decor:
   pasta de zahar
   royal icing
   nuca de cocos
   foi de napolitana -pentru acoperis

mod de preparare

Blat:

1. Incalzim cuptorul la treapta cea mai inalta. Tapetam cu hartie cerata o tava dreptunghiulara (daca avem mai multe de aceeasi dimensiune este si mai bine)si o punem deoparte.

2. Intr-un bol, punem untul, zaharul, esenta de vanilie si le mixam bine pana devin spuma, cam 5-8 minute.

3. Adaugam apoi, pe rand, ouale, batem bine pana se incorporeza fiecare si abia apoi il adaugam pe urmatorul.

4. Amestecam intr-un bol faina si bicarbonatul .

5. In alt bol omogenizam bine iaurtul si cacaua.

6. Adaugam ambele compozitii la spuma de unt alternandu-le ;incepam cu ingredientele uscate si terminam tot cu cele uscate.Mixam pana cand toate sunt bine incorporate.

7. Impartim compozitia in patru portii (eu ca sa fiu sigura ca foile vor fi egale, am cantarit compozitia ca sa fie cat mai la fix) si apoi turnam o portie in tava pregatita anterior.

8. Dam tava la cuptor la foc iute pana este patrunsa .Facem testul scobitorii. NOTA: Incercam sa urmarim blatul si sa nu il tinem prea mult la cuptor, se amareste .

9. Cand este copt, scoatem blatul din tava si il lasam sa se tempereze putin, apoi il transferam pe un gratar. 10.Coacem si restul portiilor. NOTA:Pentru tortul din imagine eu am pregatit doua portii, deci, in timp ce se coc foile primei portii, am pregatit compozitita pentru a doua portie, din care mi-au rezultat alte 4 foi de blat. In total am avut 8 foi.

Crema:

1. Intr-o cratita. punem la topit frisca si ciocolata. Lasam la foc domol, pana se topeste ciocolata, dar avem grija sa nu dea in fiert.

2. Cand este topita ciocolata, amestecam foarte bine pana compozitia este cremoasa, lasam sa se tempereze si apoi dam vasul la rece pentru 3 ore.

3. Punem apoi crema intr-un bol si o batem cu mixerul pana devine o spuma cremoasa si aerata.

4. Luam din intreaga cantitate de crema cam 4-5 linguri si le punem deoparte. NOTA: Ingredientele date sunt pentru o portie. Eu la acest tort am pregatit 3 portii de crema.

Asamblare tort:

Dupa ce toate foile sunt reci si crema este bine spumata, incepem sa asamblam tortul asa: Ungem fiecare foaie de blat cu crema si presaram deasupra bucati de zmeura congelata. Cand terminam de uns toate foile, vom obtine in final un tort foarte inalt. Decupam un sfert din el si il punem deoparte. Asezam bucata cea mare pe un blat de lemn si langa ea, putin mai in fata, asezam a doua doua bucata, mai mica. Incercam sa dam aspectul unei case. Dupa ce am terminat de aranjat tortul in forma de casuta, ungem toata suprafata cu un strat subtire de crema si dam tortul la rece pentru 2 ore. Scoatem tortul de la rece si il imbracam in pasta de zahar. Finisam detaliile geamurilor si usii. Taiem foile de napolitana pentru acoperis.Le ungem cu putina crema si apoi asezam pasta de zahar care sa dea aspectul tiglelor de pe casa. Decoram si de jur imprejurul casei cu gard si diverse figurine. Punem royal icing intr-un sprit si facem turturi la casa. Restul bezelei il intindem pe blatul de lemn...va imita zapada asternuta. Pudram cu nuca de cocos atat pe casa cat si pe jos si ta-daaaa casuta din poveste este gata sa il astepte pe Mos Craciun. Pofta dulce va doresc!

Incearca si Tort diplomat cu fructe proaspete
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Casuta din poveste" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.