Blat: se amesteca galbenusurile cu zaharul pina devine spuma, albusurile se bat spuma, se amesteca cele doua se adauga praful de copt si vanilia si s
ingrediente
Blat rotund:8 oua
8 ling. faina
8ling.zahar
2 praf copt
2 praf vanilat
Blat patrat: 4 oua
4 ling.faina
4 ling.zahar
1 praf de copt
1 praf vanilie
Crema:300 gr.frisca lichida
1 baton vanilie
300 gr.frisca batuta spuma
2 plicuri gelatina
Sirop: apa
zahar
zahar vanilat
mod de preparare
Blat: se amesteca galbenusurile cu zaharul pina devine spuma, albusurile se bat spuma, se amesteca cele doua se adauga praful de copt si vanilia si se adauga faina in ploaie.
Crema: frisca lichida se pune pe foc se adauga batonul de vanilie, cind a luat gustul de vanilie se pune la racit dupa care se adauga gelatina topita pe baimarin. Se amesteca cu frisca batuta spuma.
Sirop:se pune zaharul in apa la topit pe foc si se adauga zaharul vanilat.
Montare: se insiropeaza blaturile, cele rotunde se taie in doua si se adauga in mijloc cite o fasie din blatul patrat in asa fel incat sa formeze un oval, la fiecare rind de blat am pus in mijloc o bucata tot mai mare incat sa formeze forma finala a tortului conica. Am umplut cu crema, dupa care l-am ornat. Pofta buna!
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe