Blat: se amesteca galbenusurile cu zaharul pina devine spuma, albusurile se bat spuma, se amesteca cele doua se adauga praful de copt si vanilia si s
Blat: se amesteca galbenusurile cu zaharul pina devine spuma, albusurile se bat spuma, se amesteca cele doua se adauga praful de copt si vanilia si se adauga faina in ploaie.
Crema: frisca lichida se pune pe foc se adauga batonul de vanilie, cind a luat gustul de vanilie se pune la racit dupa care se adauga gelatina topita pe baimarin. Se amesteca cu frisca batuta spuma.
Sirop:se pune zaharul in apa la topit pe foc si se adauga zaharul vanilat.
Montare: se insiropeaza blaturile, cele rotunde se taie in doua si se adauga in mijloc cite o fasie din blatul patrat in asa fel incat sa formeze un oval, la fiecare rind de blat am pus in mijloc o bucata tot mai mare incat sa formeze forma finala a tortului conica. Am umplut cu crema, dupa care l-am ornat.
Pofta buna!

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii