Tort Craciun

Dulce pentru Mos Craciun

Portii
11
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Tort Craciun

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 70 g faina
  • 50 g cacao
  • Crema ciocolata neagra
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca
  • 150-200 g mascarpone
  • Crema ciocolata alba
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca
  • 150 -200 g mascarpone
  • Pentru decor:
  • fondant alb si rosu
  • 300 g unt
  • 120 g zahar pudra
  • Pentru insiropat:
  • apa + zahar sau zeama scursa de la fructe congelate

Mod de preparare

Blat cacao: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia intr-o tava de 19 cm tapetata cu hartie de copt si o lasam la 170 grade C timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare. Crema neagra: Incalzim frisca lichida (fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra rupta in bucatele. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute.Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema din frigider si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate 1 lingura de mascarpone si mixam. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone. Crema alba: Incalzim frisca lichida ( fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata alba rupta in bucatele. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute.Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate o lingura de mascarpone si mixam. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone. Daca crema nu este suficient de cremoasa, atunci mai adaugam crema de mascarpone. Taiem blatul in 3 sectiuni. Insiropam prima. Adaugam crema neagra. Intindem uniform.Adaugam sectiunea a doua de blat pe care o insiropam. Punem crema alba si intindem uniform. Insiropam si ultima sectiune. Lasam tortul la frigider peste noapte. A doua zi imbracam tortul in crema de unt (mixam 300 g unt +120 g zahar pudra). Dupa ce s-a intarit trebuie sa il imbracam in pasta de zahar rosie. Presaram pe masa de lucru zahar pudra si cu un sucitor intindem pasta de zahar. Punem pasta peste tort si o aranjam cu grija. Intindem pasta de zahar alba. Eu am decupat cu o forma, fulgi de zapada. I-am lipit cu crema de unt. Lasam apoi 10 minute la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Tarta cu piept de pui si porumb
Bucataras.RO

Tarta cu piept de pui si porumb

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

Tarta cu piept de pui si porumb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise