Am batut albusele spuma tare apoi am pus zaharul si am batut din nou, galbenusele si la final faina+praful de copt(si cacao pt blatul negru). Se coc i
Am batut albusele spuma tare apoi am pus zaharul si am batut din nou, galbenusele si la final faina+praful de copt(si cacao pt blatul negru).
Se coc in froma de tort unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt,pina scobitoarea este curata. Se lasa apoi sa se raceasca bine.
Crema de nuci se fierb toate la foc mic pina se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.
Crema de ciocolata: 200ml lapte, 1ou, 1lingura cu varf cacao, 2linguri zahar, 100g unt, 1lingura faina le-am amestecat si le-am fiert la foc mic pina crema s-a ingrosat. Apoi am pus 100g stafide muiate 10-15 min intr-o sticluta esenta de rom, cu tot cu rom, in crema si am amestecat.Am lasat la racit
Aranjare tort: blat negru insiropat/crema de nuci/blat galben insiropat/crema de ciocolata/frisca.
Pofta buna!
Reteta Tort cu 2 balturi si 2 creme a fost propusa de s_tana pe forum culinar.ro
Alte retete de tort gasiti aici:
Tort cu visine si ciocolata,
Tort de ciocolata,
Tort Sacher
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii