Torturi

Reteta Tort cu banane

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Tortul cu banane este un desert delicios pentru care aveti nevoie de 1 blat de tort, 5 banane, 1 plic gelatina.

ingrediente

   1 blat de tort
   5 banane
   1 plic gelatina
   100 ml vin
   150 ml suc de mere
   5 linguri zahar
   4 foi de gelatina
   650 ml frisca
   100 g ciocolata
   24 betisoare de napolitane si
   ½ intaritor de frisca

mod de preparare

Pentru tortul cu banane, blatul se inveleste cu un inel de tort sau cu un brau de carton, apoi stropim blatul cu putin lichior de banane sau coniac, dupa care il acoperim cu jumatati de banana. Peste banane, punem vinul amestecat cu sucul de mere, zaharul si plicul de gelatina si lasam sa se intareasca. inmuiem gelatina in putina apa, apoi batem 400 ml de frisca cu doua linguri de zahar, apoi adaugam trei foi de gelatina dizolvate. Batem bine frisca si turnam peste tort, se topeste ciocolata in 125 ml de frisca si adaugam restul de gelatina topita. Turnam ciocolata peste tort si punem la rece timp de trei ore. Indepartam inelul din jurul tortului, batem 125 ml de frisca si adaugam intaritorul.


Facem cateva floricele pe tortul cu banane cu aparatul de spritat si asezam betisoare de napolitana.

Incearca si Tort de migdale cu portocale si frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu banane" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.